Svenska WIZO

Vi i Sverige samlar in pengar genom bland annat fadderverksamhet, årliga evenemang i form av basarer, insamlingar, soaréer, kulturaftnar och modevisningar. En annan viktig del är försäljning av Wizogram, dagkort och andra Wizoartiklar.

Svenska Wizos har sex daghem som man sponsrar.

Fokus ligger på:

Program för att uppmuntra barnen att upptäcka och utforska i en trygg och kärleksfull atmosfär.

Både individuella lekar och aktiviteter i grupp med musik, kroppsrörelser, konst och sagor erbjuds.

Ytterligare aktiviteter såsom rytmik, natur, motoriska aktiviteter och teater erbjuds också.

Beit Eliezer Day Care Centre,

10 Hameshorer Shalom st. Rishon L’Zion

Detta dagis öppnades 1974. Det finns 3 klasser med totalt 77 barn. 72 av dessa är barn från familjer där det sociala är involverat och 5 barn har speciella behov.

19 anställda tar hand om barnen på dagiset som är beläget i ett av Rishon l’Zions äldre områden. En majoritet av föräldrarna har ekonomiska problem och har svårt att få pengarna att räcka till.

WIZO CHARLOTTE ETTLINGER DAY CARE CENTRE

16, Hanurit St., Kiriat Menahem, Jerusalem

Detta dagis har Svenska Wizo haft ansvaret för sedan 1973. I 3 klasser samsas 78 barn. 62 av dessa barn kommer från familjer där det sociala är involverat och 16 av barnen har speciella behov.

Det finns 12 anställda för att ta hand om de 78 barnen. Dagiset ligger i ett underprivilegierat område i Jerusalem. Föräldrarnas socioekonomiska bakgrund är ganska låg.

THE WIZO MARK STONE DAY CARE CENTRE

Gershon Yossef st. Shikun Mizrach, Acco

I detta dagis har svenska WIZO sponsrat ett klassrum. Dagiset öppnades 2003 och där finns 80 barn i 3 klasser av vilka 3 av barnen har speciella behov.

Dagiset ligger i ett fattigt område i Acko. Föräldrarnas socioekonomiska bakgrund är mycket låg.

The WIZO MARK STONE DAY CARE CENTRE

14, Sde Boker st, Givatayim

Det här dagiset är ganska stort och har 6 klassrum. Det öppnades 1978.  Ett av klassrummen har sponsrats av Wizo Sverige. Totalt finns där 167 barn och 33 anställda.

Dagiset ligger i ett trevligt område i Givatyaim. Föräldrarnas socioekonomiska nivå ligger på medel. Där finns många ensamma föräldrar.

WIZO MACCABIM DAY CARE CENTRE

M.P Modiin 71908, Modiin

Dagiset öppnades 1991 och har 4 klassrum. 110 barn av vilka 106 barn kommer från familjer där det sociala är involverat och 4 med speciella behov.

23 anställda tar hand om barnen som ligger i ett trevligt område. Föräldrarnas socioekonomiska bakgrund är ganska hög (akademiker och andra högre professionella).

WIZO BORIS GREEN DAY CARE CENTRE

33, Negba St., Yad Eliahu, Tel Aviv

I 4 klassrum samsas 103 barn som tas om hand av 23 anställda. 11 av dem kommer från familjer där det sociala är involverat. 7 barn har speciella behov.

Detta dagis är beläget i ett område som har rustats upp av Tel Avivs kommun. Föräldrarnas socioekonomiska bakgrund är ganska låg. Dagiset öppnades 1975.

Dessutom sponsrar svenska WIZO en ”hotline” för kvinnor.

Comments are closed.